Previous
Next

ΝΕΑ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Save the date: Eκδήλωση του ΕΣΜΥΕ | Κυριακή 31.03.2024 12.30 | Εκθεσιακό κέντρο MEC Παιανίας

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024 Workshop του ΕΣΜΥΕ με θέμα «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Υδάτων. Υδραυλικά έργα πολλαπλής χρήσης & Υδροηλεκτρική Ενέργεια» Το workshop έχει σκοπό να αναδείξει την αναγκαιότητα της ολοκληρωμένης αξιοποίησης και ορθολογικής διαχείρισης των υδατικών πόρων, μέσω υδραυλικών έργων που συνδυάζουν χρήσεις άρδευσης, ύδρευσης, αντιπλημμυρικής & αντιπυρικής προστασίας, με την ταυτόχρονη ενεργειακή αξιοποίηση του υδροηλεκτρικού

Περισσότερα »

Συμμετοχή του ΕΣΜΥΕ σε Εσπερίδα της ΡΑΑΕΥ | Παρασκευή 09 Ιουνίου 2023 και ώρα 15:30 | ΔΕΘ Θεσσαλονίκη

Τετάρτη 07 Ιουνίου 2023 Την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023 και ώρα 15:30 στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ – Περίπτερο 15 «open stage» στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί η εσπερίδα της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ) με θέμα «Ανακύκλωση Ενεργειακών Υποδομών», στα πλαίσια της 1ης Διεθνούς Έκθεσης κυκλικής οικονομίας. Σημαντικοί ομιλητές θα συμμετάσχουν στις εργασίες της

Περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΔΤ ΕΣΜΥΕ: Αρχαιρεσίες του ΕΣΜΥΕ και συγκρότηση του Δ.Σ. σε σώμα για την τρέχουσα 2ετία 2023‐2024

Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023 Με επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Ελληνικού Συνδέσμου Μικρών Υδροηλεκτρικών Έργων, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17.06.2023, στην Αθήνα στο «CIVITEL OLYMPIC» (το πρωί) και στην Θεσσαλονίκη στο «Holiday Inn Thessaloniki»  (το απόγευμα), σε δύο διαδοχικές εκδηλώσεις, καλύπτοντας έτσι το σύνολο των μελών του, ανά την επικράτεια. Κατά τη

Περισσότερα »

ΔΤ ΕΣΜΥΕ: Εκδήλωση του ΕΣΜΥΕ για την πρόκληση υλοποίησης ενός ΜΥΗΕ στο υφιστάμενο ενεργειακό περιβάλλον

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023 Με επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση του Ελληνικού Συνδέσμου Μικρών Υδροηλεκτρικών Έργων (ΕΣΜΥΕ) που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19.03.2023 στο Εκθεσιακό κέντρο MEC Παιανίας στα πλαίσια της 5ης Διεθνούς Έκθεσης Verde.tec / Τεχνολογίες Περιβάλλοντος. Πλήθος ομιλητών ανέλυσε τις εξελίξεις που οδηγούν το άρμα της ενεργειακής μετάβασης υπό το πρίσμα της κλιματικής αλλαγής, με

Περισσότερα »

ΔΤ ΕΣΜΥΕ: Συνάντηση ΕΣΜΥΕ με ΟΦΥΠΕΚΑ και Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Παρασκευή 03 Φεβρουαρίου 2023 Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Μικρών Υδροηλεκτρικών Έργων (ΕΣΜΥΕ) εξέδωσε Δελτίο Τύπου που αφορά στις συναντήσεις που είχε με τον ΟΦΥΠΕΚΑ και τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας την Τρίτη 31.01.2023. Για να διαβάσετε το Δελτίο Τύπου, παρακαλώ πατήστε εδώ.

Περισσότερα »

ΔΤ ΕΣΜΥΕ: Συμμετοχή ΕΣΜΥΕ στις ενεργειακές δράσεις εκπαιδευτικού χαρακτήρα της ΡΑΕ, στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022 Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Μικρών Υδροηλεκτρικών Έργων (ΕΣΜΥΕ) εξέδωσε Δελτίο Τύπου που αφορά στη συμμετοχή του στις ενεργειακές δράσεις εκπαιδευτικού χαρακτήρα της ΡΑΕ, στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (10-18 Σεπτεμβρίου 2022). Για να διαβάσετε το Δελτίο Τύπου, παρακαλώ πατήστε εδώ.

Περισσότερα »

ΔΤ ΕΣΜΥΕ: Διεξαγωγή της 14ης Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του ΕΣΜΥΕ | Σάββατο 14.05.2022 | Ιωάννινα

Παρασκευή 20 Μαΐου 2022 Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Μικρών Υδροηλεκτρικών Έργων (ΕΣΜΥΕ) εξέδωσε Δελτίο Τύπου που αφορά που αφορά στη διεξαγωγή της 14ης Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 Μαΐου 2022 στα Ιωάννινα. Για να διαβάσετε το Δελτίο Τύπου, παρακαλώ πατήστε εδώ.

Περισσότερα »

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Yπό την αιγίδα του ΕΣΜΥΕ

ΒΙΝΤΕΟ

Για περισσότερα βίντεο  μπορείτε να ακολουθήσετε το κανάλι του Ε.Σ.Μ.Υ.Ε. στο Youtube.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΝΕΩΝ ΜΕΛΩΝ

Όσοι επιθυμούν να εγγραφούν στον Ε.Σ.Μ.Υ.Ε. (Φυσικά και Νομικά Πρόσωπα) παρακαλούνται όπως ακολουθήσουν τον παρακάτω σύνδεσμο εγγραφής νέων μελών.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Για περισσότερα στοιχεία που αφορούν στα ΜΥΗΕ και στις ΑΠΕ γενικότερα, παρακαλείσθε όπως ακολουθήσετε τον παρακάτω σύνδεσμο στατιστικών στοιχείων.

0
Εγκατεστημένη Ισχύς (MW) ΜΥΗΕ στην Ελλάδα

FORENA ENERGY Α.Ε.

Η FORENA ENERGY Α.Ε. είναι ένας Φορέας Σωρευτικής Εκπροσώπησης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας & ΣΗΘΥΑ (Φο.Σ.Ε. – Α.Π.Ε.). Ιδρύθηκε το 2019 κατόπιν πρωτοβουλίας του Ελληνικού Συνδέσμου Μικρών Υδροηλεκτρικών Έργων (Ε.Σ.Μ.Υ.Ε), με μετόχους της στην πλειοψηφία κατόχους εν λειτουργία ή υπό κατασκευή έργων ΑΠΕ όλων των τεχνολογιών (κυρίως ΜΥΗΕ).

"Τα πάντα ρει, μηδέποτε κατά τ'αυτό μένειν"

- Ηράκλειτος