Ημερίδα της ΡΑΕ: Επεκτάσεις του πληροφοριακού συστήματος ΑΠΕ για την ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων τροποποίησης/μεταβίβασης/ενημέρωσης αδειών παραγωγής ή/και Βεβαιώσεων Παραγωγού

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, σε συνέχεια της εξαιρετικά επιτυχημένης Ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στις 25 Νοεμβρίου 2020 στην οποία παρουσίασε το νέο πληροφοριακό σύστημα των ΑΠΕ, διοργανώνει νέα διαδικτυακή ημερίδα την

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 11:00 πμ

για να παρουσιάσει τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα των ΑΠΕ και τις νέες δυνατότητες του πληροφοριακού συστήματος με το οποίο θα πραγματοποιείται πλέον ηλεκτρονικά η υποβολή των αιτήσεων για τροποποίηση/μεταβίβαση/ενημέρωση των αδειών παραγωγής ή/και Βεβαιώσεων Παραγωγού, σε εφαρμογή των διατάξεων του νέου νόμου 4685/2020 και του Κανονισμού Βεβαιώσεων.

Σημειώνεται πως η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία τον κύκλο αιτήσεων του Δεκεμβρίου 2020, και χωρίς κανένα τεχνικό ή λειτουργικό πρόβλημα, λαμβάνοντας 1.864 αιτήσεις συνολικής ισχύος 45,54GW, και ξεπερνώντας από την ίδρυσή της το όριο κάθε προηγούμενου κύκλου, τόσο σε πλήθος αιτήσεων, όσο και σε ισχύ.

Το σύστημα είναι καινοτόμο, απολύτως ασφαλές και αξιόπιστο (είσοδος με κωδικούς TAXIS), ταυτόχρονα εξαιρετικά φιλικό προς το χρήστη ενισχύοντας τη διαφάνεια και μειώνοντας δραστικά τη γραφειοκρατία.

Κύριο χαρακτηριστικό της καινοτομίας του νέου συστήματος είναι η πλήρης, ασφαλής και αξιόπιστη διαλειτουργικότητα με τα πληροφοριακά συστήματα:

  • της ΑΑΔΕ και της ΓΓΠΣ καθώς η είσοδος πραγματοποιείται με χρήστη των Κωδικών ΤΑΧΙS,
  • του διατραπεζικού συστήματος ΔΙΑΣ για τις πληρωμές του προβλεπόμενου τέλους υπέρ ΡΑΕ,
  • του πληροφοριακού συστήματος GIS της ΡΑΕ σχετικά με τα χωρικά δεδομένα,
  • της ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ για την αυτόματη δημοσίευση των σχετικών Βεβαιώσεων Παραγωγού εφόσον πληρούνται προηγουμένως όλα τα κριτήρια.

Μετά τους χαιρετισμούς και τις εισαγωγικές τοποθετήσεις θα γίνει η παρουσίαση του νέου πληροφοριακού συστήματος και θα ακολουθήσει συζήτηση με εκπροσώπους της ενεργειακής αγοράς, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να τοποθετηθούν και να θέσουν σχετικά ερωτήματα.

Εγγραφή στην Ημερίδα:

Μπορείτε να εγγραφείτε στην Ημερίδα της ΡΑΕ στο ακόλουθο link:

https://attendee.gotowebinar.com/register/5466419282387788304 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΡΑΕ

Επεκτάσεις του πληροφοριακού συστήματος ΑΠΕ για την υποβολή αιτημάτων τροποποίησης/μεταβίβασης/ενημέρωσης αδειών παραγωγής ή/και Βεβαιώσεων Παραγωγού

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 11:00 π.μ.

1ο Μέρος

 

11:00-11:30 πμ

Χαιρετισμοί

Κώστας Σκρέκας, Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Γεώργιος Πιτσιλής, Διοικητής Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ)

Καθ. Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, Γεν. Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Επικ. Καθ. Αθανάσιος Δαγούμας, Πρόεδρος ΡΑΕ

2ο Μέρος 

11:30-12:00

Παρουσίαση του πληροφοριακού συστήματος ΑΠΕ

Τελευταίες εξελίξεις του τομέα ΑΠΕ στην Ελλάδα. Παρουσίαση της νέας διαδικασία υποβολής αιτήσεων τροποποίησης/μεταβίβασης/ενημέρωσης αδειών παραγωγής ή/και Βεβαιώσεων Παραγωγού και η διαλειτουργικότητά του με άλλα συστήματα.

Δρ. Διονύσιος Παπαχρήστου, Ειδ. Επιστήμονας,

Συντονιστής Τμήματος Σχεδιασμού & Διενέργειας Διαγωνισμών

Δ/ντης Γραφείου Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων, ΡΑΕ

12:00-12:15 Παρουσίαση διαδικασίας υποβολής χωρικών στοιχείων (shape file – GIS)

Ιωάννης Χαραλαμπίδης

Προϊστάμενος Τμήματος Διαχείρισης Αδειοδοτικής Διαδικασίας & Τήρησης Μητρώων και Αρχείων

12:15-12:45 Παρουσίαση της λειτουργίας των νέων δυνατοτήτων του πληροφοριακού συστήματος ΑΠΕ

Θανάσης Πετμεζάς, Δ/νων Σύμβουλος cosmoONE

12:45-13:00 Διάλειμμα
3ο Μέρος

13:00-15:00

Συζήτηση

 

Πηγή: http://www.rae.gr