Από 1η έως 21 Δεκεμβρίου ο νέος κύκλος υποβολής αιτήσεων για Βεβαιώσεις Παραγωγού – Όλες οι λεπτομέρειες για την διαδικασία

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020

Την έναρξη υποβολής των αιτήσεων για την χορήγηση Βεβαίωσης Παραγωγού στα πλαίσια του κύκλου Δεκεμβρίου 2020 ανακοίνωσε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, αναφέροντας αναλυτικά τον τρόπο με τον οποίο θα γίνεται πλέον η διαδικασία.

Το διάστημα υποβολής των αιτήσεων ορίζεται από σήμερα, Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 00:01 έως και τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 23:59.

Συγκεκριμένα, η διαδικασία γίνεται σύμφωνα με το νέο πληροφοριακό σύστημα ΑΠΕ το οποίο η ΡΑΕ παρουσιάσε σε Ημερίδα την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς και τον νέο Κανονισμό Βεβαιώσεων Παραγωγού, όπως αυτός έχει αναρτηθεί και αναμένεται να δημοσιευτεί άμεσα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΡΑΕ αναφέρει τα εξής: 

Σε συνέχεια της εξαιρετικά επιτυχημένης Ημερίδας της ΡΑΕ στις 25 Νοεμβρίου 2020 στην οποία παρουσιάστηκε το νέο πληροφοριακό σύστημα ΑΠΕ και απαντήθηκε πλήθος ερωτημάτων επ’ αυτού αλλά και επί του νέου Κανονισμού Βεβαιώσεων το οποίο έχει σταλεί για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και αναρτήθηκε σήμερα στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΝ, η ΡΑΕ ανακοινώνει την έναρξη υποβολής των αιτήσεων του κύκλου του Δεκεμβρίου 2020 από την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 00:01 έως και τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 23:59.

Η υποβολή των νέων αιτήσεων για τη χορήγηση Βεβαίωσης Παραγωγού πραγματοποιείται μόνο ηλεκτρονικά και αποκλειστικά μέσω του νέου πληροφοριακού συστήματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

http://rae.marketsite.gr

Τα αιτήματα τροποποίησης, μεταβίβασης, κτλ, υποβάλλονται στη ΡΑΕ κατά το συνήθη έως σήμερα τρόπο (εκτός της πληροφοριακού συστήματος ΑΠΕ), ηλεκτρονικά στο email: info@rae.gr με σαφή τίτλο και σαφή στοιχεία του έργου: (π.χ. Θέμα: Αίτημα τροποποίησης της ΑΔ-0…..), και σε εξαιρετικές περιπτώσεις λόγω των εκτάκτων μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας με υποβολή φυσικού φακέλου στα γραφεία της Αρχής με τήρηση των αυστηρών υγειονομικών μέτρων.

Μπορείτε να αποστέλλετε οποιοδήποτε ερώτημα αφορά στη διαδικασία και την υποβολή νέων αιτήσεων στο email: res-dpt@rae.gr.

Για οποιοδήποτε ερώτημα αφορά σε τεχνικό ζήτημα σύνδεσης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, επισύναψης αρχείων ή/και υποβολής της αίτησης στο ηλεκτρονικό σύστημα (ζητήματα αμιγώς τεχνικά) μπορείτε να απευθύνεστε στην εταιρία cosmoONE και συγκεκριμένα:

1. είτε στο email: support@cosmo-one.gr

2. είτε στα τηλέφωνα: call center: 2102723360 και 8011115500  από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 09:00 – 17:00 (εφόσον δεν έχει απαντηθεί το ερώτημα σας μέσω email εντός της επόμενης εργάσιμης)

Για την υποβολή των νέων αιτήσεων λαμβάνονται υπόψη οι διατάξεις του ν.4685/2020, ο παρακάτω Κανονισμός Βεβαιώσεων και οι Οδηγοί:

  Κανονισμός Βεβαιώσεων Παραγωγού Ηλεκτρικής Ενέργειας από ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ και Βεβαιώσεων Παραγωγού Ηλεκτρικής Ενέργειας Ειδικών Έργων ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ

 Επισυνάπτονται:

Πίνακας Συνημμένων Εγγράφων

Πηγή: https://energypress.gr