ΔΤ ΕΣΜΥΕ: Αποτελέσματα Αρχαιρεσιών του Ελληνικού Σύνδεσμου Μικρών Υδροηλεκτρικών Έργων (ΕΣΜΥΕ)

Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αποτελέσματα Αρχαιρεσιών του Ελληνικού Σύνδεσμου Μικρών Υδροηλεκτρικών Έργων (ΕΣΜΥΕ)

Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Μικρών Υδροηλεκτρικών Έργων (ΕΣΜΥΕ) πραγματοποίησε το Σάββατο 16.05.2015, στην Αθήνα στο Ξενοδοχείο President (το πρωί) και στην Αριδαία Πέλλας (το απόγευμα), την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση, σε δύο παράλληλες εκδηλώσεις. Κατά τη Γενική Συνέλευση έγινε απολογισμός των ενεργειών της απελθούσας διοικήσεως και ακολούθησε η διενέργεια των Αρχαιρεσιών του Συνδέσμου και η συγκρότηση του Δ.Σ. σε σώμα για την τρέχουσα 2ετία 2015-2016. Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΜΥΕ

  1. Βασιλικός Κωνσταντίνος, ΠΡΟΕΔΡΟΣ
  2. Χισκάκη Μελιτίνη, ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
  3. Κακιόπουλος Ηλίας, ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
  4. Οικονομίδης Κωνσταντίνος, ΤΑΜΙΑΣ
  5. Στυλιανίδης Λάζαρος, ΜΕΛΟΣ
  6. Χατζόπουλος Βασίλειος, ΜΕΛΟΣ
  7. Τσούγκαρης Xρήστος, ΜΕΛΟΣ

Αναπληρωματικά Μέλη

  1. Χατζηγαβριήλ Δέσποινα
  2. Κορέντζελος Γεώργιος
  3. Ζαφειρόπουλος Δημήτριος

Εξελεγκτική Επιτροπή

  1. Αντωνακάκης Κωνσταντίνος
  2. Αντωνίου Ηλίας

Στη Συνέλευση που προηγήθηκε των αρχαιρεσιών, συζητήθηκαν τα προβλήματα του κλάδου, τα προβλήματα δικτύων, η ανάγκη τροποποίησης της Υπουργικής Απόφασης 518 περί χωροθέτησης των ΜΥΗΕ, οι μελέτες διαχείρισης υδατικών διαμερισμάτων, τα προβλήματα χρηματοδότησης, κλπ. Αναδείχτηκε η ανάγκη για τα Μικρά Υδροηλεκτρικά, που παράγουν πράσινη ενέργεια που είναι η φτηνότερη ενέργεια από όλες τις ΑΠΕ, σταθεροποιούν το δίκτυο, έχουν τη μεγαλύτερη εγχώρια προστιθέμενη αξία από όλες τις ΑΠΕ, συμβάλουν στην περιφερειακή ανάπτυξη και την αποκέντρωση, υλοποιούνται κυρίως από μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις της Περιφέρειας και έχουν ανταποδοτικά οφέλη προς τις τοπικές κοινωνίες ώστε αφενός αυτές να μη θίγονται και αφετέρου να βοηθηθούν στην ανάπτυξή τους.

Ο ΕΣΜΥΕ, μετά την τελευταία εκλογική διαδικασία κατά την οποία πέτυχε τη μέγιστη συμμετοχή και συσπείρωση των μελών του, δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει τον αγώνα του ενάντια στην οποιαδήποτε καταστρατήγηση των δικαιωμάτων του και να σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθεια εξορθολογισμού της αγοράς ενέργειας. Στόχος του είναι να κάνει σαφές το αυτονόητο γεγονός ότι η περαιτέρω διείσδυση των ΜΥΗΕ, μόνο θετικά μπορεί να επιδράσει στη σοβαρά τραυματισμένη οικονομία της χώρας μας.

Με εκτίμηση,

Το Δ.Σ. του Ε.Σ.Μ.Υ.Ε