Συμμετοχή του ΕΣΜΥΕ στο RES & STORAGE φόρουμ, 20-21 Ιουλίου 2021, Ξενοδοχείο Athens Divani Caravel

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021

Την Τρίτη 20 και την Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021 θα πραγματοποιηθεί το επιστημονικό – επενδυτικό φόρουμ «Επενδύοντας στην Πράσινη Ενεργειακή Μετάβαση:  Αποθήκευση Ενέργειας – Νέες Τεχνολογίες-Εξοικονόμηση» στο Ξενοδοχείο Athens Divani Caravel, στο οποίο θα τεθούν σημαντικά θέματα μεταξύ των οποίων το νέο, υπό τελική διαμόρφωση θεσμικό πλαίσιο για την Αποθήκευση Ενέργειας και τα πρώτα σχετικά επενδυτικά προγράμματα, οι νέες τεχνολογίες και οι επιστημονικές καινοτομίες στην καθαρή ενέργεια,  η εξοικονόμηση ενέργειας, η προοπτική της αυτοπαραγωγής, η αξιοποίηση των  κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης, του νέου ΕΣΠΑ  και άλλων  χρηματοδοτικών μέσων.

Διοργανωτής του συνεδρίου είναι το φόρουμ Α-Energy Investments στα πλαίσια των τακτικών δραστηριοτήτων του για την προώθηση της καθαρής ενέργειας στη χώρα. Για την άρτια επιστημονική υποστήριξη της εκδήλωσης, υπάρχει ενεργός συνεργασία με το ΥΠΕΝ, τη ΡΑΕ,  αλλά και όλους τους άμεσα εμπλεκόμενους με τις ΑΠΕ θεσμικούς, ακαδημαϊκούς  και επενδυτικούς φορείς. Την εκδήλωση, αναμένεται ότι θα παρακολουθήσουν οι φορείς των ΑΠΕ, διακεκριμένα στελέχη της αγοράς, μεγάλοι αλλά και μικροί επενδυτές, εκπρόσωποι funds/ τραπεζών κα.

Σημαντικοί ομιλητές θα συμμετάσχουν στις εργασίες του φόρουμ, στο πλαίσιο των οποίων θα γίνει αναλυτική παρουσίαση των Συμπερασμάτων / Προτάσεων της Ομάδας Έργου για το νέο θεσμικό πλαίσιο για την αποθήκευση ενέργειας και θα δοθεί δυνατότητα συζήτησης με την αγορά, μεταξύ των οποίων θα είναι και ο κ. Βασιλικός Κωνσταντίνος, Πρόεδρος του «ΕΣΜΥΕ», ο οποίος θα συμμετέχει με παρέμβαση του στην δεύτερη ενότητα της πρώτης ημέρας Η ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ  ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ / ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ με θέμα «Αποθήκευση ενέργειας και μικρά Υδροηλεκτρικά. Δυνατότητες – Περιορισμοί».

Στο σημείο αυτό σημειώνουμε ότι κατά την διάρκεια διεξαγωγής του φόρουμ θα τηρούνται πλήρως σε συνεργασία με το Ξενοδοχείο οι προδιαγραφές προστασίας από τον Covid 19 ενώ οι συμμετέχοντες  στο συνέδριο θα πρέπει είτε να έχουν εμβολιαστεί πλήρως, είτε εναλλακτικά να έχουν κάνει rapid test 24 ωρών ή self test 24 ωρών ή αρνητικό μοριακό τεστ (PCR) 72 ωρών ή να έχουν νοσήσει από δύο έως και εννέα μήνες μετά την ασθένεια. Σχετικό έγγραφο θα πρέπει να επιδεικνύεται κατά την εγγραφή.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε το Δελτίο Τύπου παρακαλώ πατήστε εδώ, για το πρόγραμμα του φόρουμ παρακαλώ πατήστε εδώ και για την φόρμα συμμετοχής για όσους επιθυμούν να συμμετέχουν παρακαλώ πατήστε εδώ.