20ο Εθνικό Συνέδριο Ενέργειας Ενέργεια & Ανάπτυξη 2015

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015
Τον σημαντικό ρόλο του ενεργειακού τομέα στην οικονομία της Ελλάδας, και γενικότερα της ΝΑ Ευρώπης πρόκειται να αναδείξει το ετήσιο (20o) Εθνικό Συνέδριο Ενέργειας, που διοργανώνει το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ. Ευρώπης (ΙΕΝΕ) στις 11-12 Νοεμβρίου 2015 στην Αθήνα. Το «Ενέργεια και Ανάπτυξη» τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και όπως κάθε χρόνο θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Ευγενίδου (Λ. Συγγρού 387).
Σκοπός του Συνεδρίου είναι να αποτελέσει και εφέτος ένα πεδίο γόνιμου διαλόγου και προβληματισμού πάνω στις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας και του περιβάλλοντος στην Ελλάδα και διεθνώς. Η αναγνώριση των διαφαινομένων τάσεων και προοπτικών μέσα από τεκμηριωμένες παρουσιάσεις και την ανταλλαγή απόψεων παραμένει ένας βασικός στόχος του Συνεδρίου μαζί με την συνακόλουθη εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων.
Εφέτος το «Ενέργεια και Ανάπτυξη 2015» έχει ως κεντρικό θέμα την «Συμβολή του Ενεργειακού Τομέα στην Ανόρθωση της Ελληνικής Οικονομίας», θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να υπογραμμίσει τη σημασία των ενεργειακών επενδύσεων στην οικονομική ανάπτυξη, στην δημιουργία απασχόλησης και την τόνωση της επιχειρηματικότητας.
Συνοπτικά, το «Ενέργεια και Ανάπτυξη 2015» πρόκειται να καλύψει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων στους τομείς της ενέργειας, του περιβάλλοντος και της γεωπολιτικής που συμπεριλαμβάνουν τις εξής ενότητες:
Η τρέχουσα κατάσταση και οι προοπτικές ανάκαμψης της ενεργειακής αγοράς στην Ελλάδα ενόψει της οικονομικής κρίσης
  • Επισκόπηση ενεργειακών εξελίξεων στις χώρες της ΝΑ Ευρώπης (Τουρκία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία, FYROM, Αλβανία)
  • Η ασφάλεια του Ελληνικού ενεργειακού συστήματος: τοπικές και περιφερειακές παράμετροι
  • Επενδύσεις και επιχειρηματικότητα στον Ελληνικό ενεργειακό τομέα
  • Μπορεί να υπάρξει ανταγωνισμός στην Ελληνική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας;
  • Η πορεία προς τους στόχους του 2020/2030 και ο ρόλος των ΑΠΕ
  • Η σημασία του φυσικού αερίου στην οργάνωση και λειτουργία της αγοράς ενέργειας: Η Ελληνική και διεθνής διάσταση
  • Ελληνική και διεθνής αγορά πετρελαίου: τελευταίες εξελίξεις και τάσεις
  • Έρευνα και Παραγωγή Υδρογονανθράκων στην Ελλάδα και την Ανατολική Μεσόγειο
  • Ενέργεια και εξωτερική πολιτική: Διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, γεωπολιτικοί παράγοντες
Περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις για συμμετοχή στο συνέδριο δίδονται από τη γραμματεία του ΙΕΝΕ στα τηλ. (210) 3628457, 3640278, 3624245 fax: (210) 3646144, email: info@iene.gr ή marketing@iene.gr